Wil je iets bereiken met coaching, dan is het belangrijk dat je je goed voelt bij de coach en ook bij de coachingsvorm. Ik bied daarom verschillende vormen aan. Kies vooral wat je prettig vindt. Dat hoeft ook niet steeds dezelfde vorm te zijn. Ik heb cliënten die mij wekelijks online spreken en eenmaal in de 2 maanden aan tafel aanschuiven. Wil je juist altijd naar buiten, dan is dat uiteraard ook prima. Tussentijds mag je me altijd mailen om alvast aan te geven wat je wilt bespreken in het eerstvolgende gesprek. De coaching vindt niet plaats via mail, whatsapp, messenger etc., maar enkel in de gesprekken.

ONLINE COACHING 

Online coaching is laagdrempelig en past in deze tijd. Of je nou aan het wandelen bent, een werkpauze hebt of thuis bent; online coaching kan bijna overal en overbrugt alle afstanden. Geen reistijd, geen vertragingen, lekker makkelijk. Bovendien kun je het net zo prikkelarm maken als je zelf wil. Deze coachingsvorm kun je inzetten voor 30 of 45 minuten. Ik merk dat met name jongvolwassenen graag 30 minuten online coaching inzetten.

COACHING 'AAN TAFEL'

Naast online coaching kun je ook kiezen voor coaching 'aan tafel', bij mij thuis in Sint-Oedenrode. Geen kille wacht- en spreekkamers, maar gewoon aan de keukentafel met een kopje koffie of thee. Deze gesprekken duren 45 minuten.

BUITENCOACHING

Buitencoaching heeft zo zijn eigen specifieke voordelen. Wandelen helpt om niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk in beweging te komen. Het praat makkelijker en je hoeft elkaar niet aan te kijken. Tijdens het bewegen verbruik je stresshormonen waardoor je meer tot rust komt. Al lopend zul je merken dat je hoofd snel minder vol voelt, waardoor je concentratie verhoogt en je beter kunt nadenken. Er komt ruimte voor nieuwe inzichten en het maken van keuzes. Daarnaast ontspant de natuur en geeft je nieuwe energie.  

Bijzonder effectief

‘Wandelcoachen is bijzonder effectief bij klachten door burn-out, stress, concentratie- en aandachtsproblemen. Cliënten voelen zich na het wandelcoachtraject positiever, milder, minder uitgeput, minder geïrriteerd, hebben meer zin om iets te ondernemen en zitten duidelijk beter in hun vel.’ *

*Bron: Berg, A.E. van den (2016). Effectmeting wandelcoaching: Onderzoeksrapport. Natuur-voor-mensen. Omgevingspsychologisch onderzoek.