Online coaching is er voor jongvolwassenen met autisme tussen de 16 en 26 jaar die worstelen met de uiteenlopende vraagstukken die zich in deze leeftijdsfase aandienen. Het kan gaan over school, werk, sociale media, relaties, vrije tijd, uitgaan etc. Niet iedereen ziet hoeveel moeite dit de jongere soms kost. Wat altijd terugkomt is de druk, de vermoeidheid en de stress die de jongere ervaart. Het gevoel dat het zo niet verder kan, maar ook niet weten hoe dan wel. Deze jongeren en hun ouders zijn van harte welkom.

VOOR JONGVOLWASSENEN

Er wordt op veel fronten iets van je gevraagd. Je probeert grenzen te stellen, maar deze grenzen lijken steeds vaker in conflict met de doelen en idealen die je ooit had. Je wilt vooral mee doen, maar hoe? Wie snapt je echt? Je ouders bedoelen het goed, maar vergroten vaak onbewust juist de druk door alle goedbedoelde adviezen. Eigenlijk vind je dat je het allemaal wel alleen moet kunnen.

Hier kun je je verhaal kwijt. Ik luister naar je, zonder oordeel. Samen gaan we de dingen op een rijtje zetten en kijken we waar haalbare uitdagingen liggen. Dat kost tijd. Het is niet de bedoeling om je hele leven overhoop te gooien. Ook met kleine veranderingen en nieuwe inzichten kun je je toch anders gaan voelen. Dat is niet makkelijk en ook niet 1-2-3 voor elkaar, maar wel haalbaar als je begint te vertellen wat je bezighoudt. Ik nodig je van harte uit om samen met mij, 1 op 1 aan de slag te gaan. Dat mag online (30 minuten) of aan tafel.

Ook al gaan we individueel aan de slag en voel je je misschien onbegrepen door je ouders en of vrienden, het is mijn overtuiging dat niemand het alleen kan. Dat betekent dat we ook proberen om iedere zes weken om tafel te gaan zitten met de personen die voor jou belangrijk zijn. Jij beslist wie dat zijn. Als jij daar aan toe bent.

VOOR OUDERS

Je wilt alles voor je kind doen. Maar je komt er samen niet uit. Soms omdat je het allebei niet weet, maar veel vaker omdat je goedbedoelde adviezen en jouw zorg uit liefde gezien wordt als bemoeienis. Je poging om te helpen zorgt juist voor meer afstand.

Ik herken het maar al te goed. Mijn kennis als zorgspecialist en gediplomeerd buitencoach leggen een belangrijke basis, maar ik put zeker ook uit mijn ervaringen als moeder van drie (bonus-)zoons, waarvan twee jongvolwassenen. Een samengesteld gezin brengt zo zijn eigen uitdagingen en rollen met zich mee. Hoe groot je hart ook is, soms stuiten goedbedoelde pogingen onverwacht op verzet en onbegrip. Dat is moeilijk, pijnlijk en vooral confronterend. Wat doe je verkeerd? Is het wat je zegt of hoe je het zegt? Soms doe je niets verkeerd, maar zit je op een andere golflengte. Dan kan het fijn zijn als je kind een eigen coach heeft waar het zijn verhaal aan kwijt kan.

Maar andersom kan ook. Sommige jongeren zijn nog niet klaar voor een eigen coach. Dan begeleid ik alleen de ouders. Dat is zeker mogelijk. Ook dan is het streven om af en toe zoon of dochter aan te laten schuiven. We kijken samen wat daarin haalbaar en wat wenselijk is.

ONLINE COACHING

Jongvolwassen kiezen graag voor online coaching. Het is laagdrempelig en past in deze tijd. Of je nou aan het wandelen bent, een tussenuur hebt op school of je hebt een vrije middag van je werk; online coaching kan bijna overal en overbrugt alle afstanden. Geen reistijd, geen vertragingen, lekker makkelijk.

Online coaching is 1 op 1, duurt 30 minuten en kost €45,- excl btw. Een gesprek duurt zelden exact 30 minuten, soms iets korter, soms iets langer. De prijs blijft gelijk.

COACHING 'AAN TAFEL'

Coaching ‘aan tafel’ betekent thuis in Gemonde in de woonkamer. Als je 1 op 1 coaching wilt, dan kun je kiezen tussen online of ‘aan tafel’. Als we met meerdere personen een gesprek voeren, dan doen we dat altijd aan tafel hier in huis. Geen kille wachtkamers en spreekkamers, gewoon aan de keukentafel en als je liever op de bank ploft, dan kan dat ook. Voor deze gesprekken geldt het uurtarief van € 90,- excl btw en incl verslaglegging.