Buitencoaching 

Je hebt autisme (of je partner, kind of familielid) en je worstelt met de impact daarvan op je leven. Je hebt last van spanning, stress, of misschien wel een (dreigende) burn-out. Je voelt je vaak onbegrepen. Je wilt gehoord worden. Je bent op zoek naar meer rust, ontspanning en een betere balans in het omgaan met autisme. Dan is buitencoaching wellicht heel geschikt voor je.

Buitencoaching is coaching terwijl je wandelt. Wandelen helpt om niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk in beweging te komen. Het praat makkelijker, je hoeft elkaar niet aan te kijken. Beweging zorgt ervoor dat je stresshormonen verbruikt waardoor je meer tot rust komt. Al lopend zul je merken dat je hoofd snel minder vol voelt, waardoor je concentratie verhoogt en je beter kunt nadenken. Er komt ruimte voor nieuwe inzichten en het maken van keuzes. Daarnaast ontspant de natuur en geeft nieuwe energie.  

Bijzonder effectief

‘Wandelcoachen is bijzonder effectief bij klachten door burn-out, stress, concentratie- en aandachtsproblemen. Cliënten voelen zich na het wandelcoachtraject positiever, milder, minder uitgeput, minder geïrriteerd, hebben meer zin om iets te ondernemen en zitten duidelijk beter in hun vel.’ *

Wanneer en het weer

  • Buitencoaching wordt aangeboden op vrijdag, zaterdagochtend en zondagochtend.
  • Het weer nemen we zoals het is. Alleen bij een officieel weeralarm verplaatsen we de wandeling naar een ander moment. Pas je kleding aan op het weer en zorg voor fijn zittende (wandel-)schoenen.

Duur en vergoeding van het traject

  • De meeste cliënten zijn na 3 tot 5 coachingsmomenten weer voldoende in balans om verder te kunnen. Je beslist echter zelf wanneer het voor jou voldoende is.
  • Buitencoaching bedraagt € 225,- voor 3 sessies. Eén sessie duurt ongeveer een uur. 10 minuten korter of langer heeft geen effect op de hoogte van de vergoeding.
  • Reiskosten (à € 0,35 per km) worden alleen in rekening gebracht wanneer het startpunt >10 km van de thuisbasis van Autisme in Beeld is verwijderd.

Wij hebben geen contracten met zorgverzekeraars. Heb je te maken met een werkgever of het UWV, overleg dan eerst daarmee over een mogelijke vergoeding. De factuur gaat in dat geval naar de werkgever of het UWV. Zij zien steeds vaker het nut en positieve effect van buitencoaching en zijn bereid de kosten te vergoeden als onderdeel van een re-integratietraject of juist ter voorkoming van uitval door stress of burn-out.

Vier startlocaties

  • Sint-Oedenrode: Helden van Kien, Bremhorst 1, 5491 LR (Grote parkeerplaats)
  • Olland: Pastoor Smitsstraat 4, 5491 XN, Sint-Oedenrode (Parkeren tegenover Café den Toel).
  • Nijnsel: Vresselseweg 33, 5491 PA Sint-Oedenrode (Parkeren bij de Vresselse Hut).
  • Nistelrode: Parkeerplaats op de splitsing van Erenakkerstraat, Maashorstweg en Slabroekseweg. Dit is de parkeerplaats behorend bij Natuurcentrum de Maashorst (‘Slabroek’), te Nistelrode en ligt 3 min. verwijderd vanaf ziekenhuis Bernhove.
  • Andere locaties in overleg.

 

*Bron: Berg, A.E. van den (2016). Effectmeting wandelcoaching: Onderzoeksrapport. Natuur-voor-mensen. Omgevingspsychologisch onderzoek.